ACM waarschuwt voor malafide praktijken slotenmakers en komt in actie

0 Comments

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de malafide praktijken van partijen die zich voordoen als slotenmakers.

Zij maken misbruik van consumenten in een noodsituatie door veel te hoge prijzen te rekenen, consumenten agressief te benaderen, slecht werk te leveren en geen contactmogelijkheid te bieden voor klachten. Daarom laat de ACM consumenten weten hoe zij een betrouwbare slotenmaker kunnen vinden. En pakt de ACM de malafide praktijken aan.

Zo heeft de ACM Google verzocht om online advertenties van onbetrouwbare partijen te verwijderen, bedrijven gestopt die klanten doorverwijzen naar onbetrouwbare slotenmakers en websites laten blokkeren. Met deze acties wil de ACM schade voor consumenten voorkomen en oneerlijke concurrentie met betrouwbare slotenmakers tegengaan. Naar een aantal specifieke partijen doet de ACM nog onderzoek. Hieruit kunnen boetes of lasten onder dwangsom volgen. Bij deze brede aanpak werkt de ACM samen met de politie, SIDN, het CCV en buitenlandse toezichthouders. Ook heeft de ACM nauw contact met fraudeteams van banken en met de brancheorganisatie van slotenmakers.

Geneviève Galjé-Deckers,

4 maart 2021

Bron: www.acm.nl

https://www.futd.nl/vakblad/juridisch-up-to-date/actueel